Om Elles utemat

[vc_row fullwidth=”true” fullwidth_content=”false” css=”.vc_custom_1526393100544{background-color: #e8e8e8 !important;}”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row fullwidth=”true” fullwidth_content=”false” css=”.vc_custom_1526393033237{background-color: #e8e8e8 !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Om Elles utemat” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text css=”.vc_custom_1526394771067{margin-bottom: 0px !important;}”]Välkommen till vår värld av utematlagning!

Elles Utemat erbjuder matlagningsupplevelser över öppen eld med fokus på lokalproducerade och ekologiska råvaror. Vi hämtar inspiration från ’New Nordic Food Manifesto’ och vill främja lokal självförsörjning och regional utveckling av hållbar matproduktion som återspeglas i vår matlagning med säsongsbetonade råvaror. Denna hållbarhetstanke inkluderar främjande av djurskydd och hållbar produktion i våra hav, på våra bondgårdar och i naturen. Vi älskar utematlagning med nordiska ingredienser kryddade med de bästa influenserna från fjärran länder.

Elles Utemat drivs av Elle Nikishkova, en passionerad utekock som älskar eld, skog och svampplockning. Elles spännande uppväxt som geografiskt sett spänner sig från Ukraina i öst till Kuba i väst och Sverige i norr har varit en inspirationskälla till den mångkulturella matlagning som idag präglar menyerna hos Elles Utemat.

Ibland tar livet oanade vändningar. Innan Elle startade Elles Utemat 2016 tog hon Masterexamen i Internationell politik med inriktning på Ryssland och Centralasien och jobbade i flera år som tolk och översättare i människorättsliga projekt genom olika svenska organisationer. Men passionen för matlagning och friluftsliv tog över och nu ägnar Elle majoriteten av sin arbetstid på mat över öppen eld.

Under sin studietid i Umeå passade Elle på att läsa till Svampkonsulent och håller idag kurser i svampplockning med fokus på svamp och mat.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1526392941039{background-color: #e8e8e8 !important;}”][vc_empty_space height=”15px”][vc_single_image image=”399″ img_size=”full”][vc_single_image image=”411″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row fullwidth=”true” fullwidth_content=”false” css=”.vc_custom_1526393095978{background-color: #e8e8e8 !important;}”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]