svampKURSER

Det finna många olika sorter att plocka
så en svampkurs borde locka

Under juli 2020 kommer Elles bok om svamp och mat lanseras av Calazo förlag. I samband med detta kommer Elle att ta sig ut på en landsomfattande svampboksturné i samarbete med Naturkompaniet. I tio olika städer landet runt kommer det att hållas ett svampboksmingel på olika Naturkompaniet butiker samt en svampkurs på varje ort. Turnén kommer att genomföras i september och oktober 2020. Vilka städer det blir och vilka datum som gäller kommer att lanseras här på hemsidan v25. Håll dig uppdaterad och boka din plats innan det är försent!

Hoppas att vi ses i svampskogen!

Svampkurs med svampprovning

TBA, Steninge Slott

Denna svampkurs genomförs i samarbete med WillUt och är anpassad för rullstolsburna gäster. Vi kör en favorit i repris från 2019.

Datum för denna kurs år 2020 fastställs vecka 26.

Älskar du också att plocka svamp men vågar bara plocka kantareller eller några få arter? I höst får du möjligheten att lära dig fler arter på en svampkurs med Elles Utemat.

Under första hälften av kursen ger vi oss ut till skogen och letar olika sorters matsvamp. Under promenaden går vi igenom vad som kännetecknar olika arter och hur man skiljer de åt. Vi fokuserar på att lära oss minst fem nya arter och målet är att deltagarna ska kunna identifiera och plocka dessa på egen hand efter kursen.

När svampkorgarna är fulla är det dags för en svampprovning över öppen eld. Här upptäcker vi tillsammans svamparnas olika smaker och konsistenser. Kursen avslutas med fika och kokkaffe.

Tid: 10.00-15.00
Pris: 699 kr
Obs. Rullstolsanpassad

Deltagare

Sociala medier

Kontakt

Telefon

+46(0)73-151 06 06

Mail

info@ellesutemat.se

Hör gärna av dig!