Matlagninskurser & UPPLEVELSER

Häng med spännande kurser med utematlagning, bushcraft och friluftsliv i centrum!

Under året kommer vi att arrangera en rad spännande kurser med inslag av matlagning över öppen eld, bushcraft, vildplockat och andra trevliga aktiviteter. Många kurser sker i samarbete med olika samarbetspartners inom naturturism och friluftsliv. Kurserna kommer att hållas i olika delar av landet och varierar i omfattning och längd. Med tanke på rådande situation anpassar vi aktiviteterna enligt rådande läge och restriktioner. Bokningen görs i bokningsprogrammet VisitNorth. Där finns också mer information om kursen.

Svamphelg på Granö Beckasin, Västerbotten

17-18 September 2021 

I västerbottens inland finns ett magiskt ställe med vacker natur, glittrande vatten och spännande stugor uppe bland träden i luften. I skogarna kryllar det av svampar av olika slag. I restauragen serveras god, lokalproducerad mat och dryck. 

Granö beckasin ligger mig varm om hjärtat, liksom Västerbotten där jag växte upp i Umeå. Därför har jag valt att förlägga en svamphelg på just detta fantastiskt fina ställe. För att jag vill komma tillbaka, men också för att jag vill att fler få uppleva det fina.

Under helgen kan du boka in dig på enskilda svampkurser, utematlagning med svamptema och så klart ska du sova över och uppleva stället och allt det har att erbjuda. När vi inte lagar mat ihop, avnjuter vi godsaker från restaurangen. Tar en drink och njuter. Välkomna till Granö Beckasin med Elles Utemat i September!

Mer information om kurser och boendepaket finns nedan. Tryck på knappen för att komma vidare till bokningssidan.

 

Äventyrshelg hos Ramoa Adventure Village

11-13 Juni 2021 

Häng med på en spännande äventyrshelg med utemat, eld och vatten i fokus! Denna helg syftar till att berika ditt friluftsliv genom nya upplevelser och inspiration på både land och vatten. Utekocken Elle Nikishkova från Elles Utemat guidar dig genom olika matlagningstekniker över öppen eld och delar med sig av sin kunskap om utematlagning. Tillsammans lär vi oss att plocka vilda ätliga växter i skogen samt göra upp eld i naturen. Du får lära sig att tända eld med tändstål, tillverka fjäderstickor, baka i fältugn och mycket mer. Under helgen får deltagarna utforska platsens vackra natur från kanot eller kajak samt prova på fiskelyckan i Klockesjöns glittrande vatten under ledning av Jan Evansson från Ramoa. På kvällen slappnar vi av i vedeldade badtunnor och bastu efter ett härligt kvällsdopp i sjön.

Boende

Kursdeltagarna bor i en stor tältkåta eller i ett hammockhus på Ramoa Adventure Village. Liggunderlag och sovsäck finns på plats. Vid önskemål om boende i stuga, kan boendet uppgraderas för en extra kostnad direkt hos Ramoa Adventure Village (förutsatt att lediga stugor finns).

Faciliteter

Utematlagning och genomgångar sker under tak utomhus.

Badtunna, bastu, dusch och toaletter finns i vårt camp.

Intill vårt camp finns badbrygga och kanoter och kajaker.

Tältkåta och hammockhus finns i vårt camp

Covid-anpassning

Med tanke på rådande situation har vi planerat boendet och inkvarteringen av deltagarna enligt rekommendationer. Ytterligare anpassning kan genomföras när vi vet mer om läget under maj 2021.

Generösa avbokningsvillkor erbjuds med tanke på rådande situation.

 

Pris: 3990kr pp
Datum: 11-13/6

Sociala medier

Kontakt

Telefon

+46(0)73-151 06 06

Mail

info@ellesutemat.se

Hör gärna av dig!